Wednesday, June 2, 2010

I'M IN LOVE WITH MUSIC


Herkese merhaba!!! Blogumun ilk roportaji ile karsinizdayim!! Bunu gerkceklestirmemi saglayan harika insan kim mi? BORA UZER!!!Blogumu yakindan takip edenler bora Uzer'in muzigini ve tarzini ne kadar begendigimi bilirler. Hayatinizda dinleyebileceginiz en iyi ve yetenekli seslerden biri olan Bora,inanilmaz bir muzisyendir.Mesela ilk albumundeki nefesliler haric tum enstrumanlari kendisinin caldigini biliyor muydunuz? Bora'nin diger bir harika yonu ise tarzi. Kendisi gibi rengarenk bir tarza sahip olan Bora'nin tarzinin en guzel yani ise tabi ki de sneakerlar!Benim gibi bir sneaker delisi ve blogu icin daha mukemmel bir baslangic olamazdi. Turkiye'deki en genis ve orjinal sneaker koleksiyonlarindan birine sahip olan Bora bir bakima une voguette'in idolu diyebiliriz. Roportaj ricami kirmayarak kucuk bloguma cok buyuk bir yardimda bulunan Bora'ya cok cok cok tesekkur ediyorum ve Bora'yi henuz kesfetmemis olanlari en kisa zamanda birer album edinip, bu yaz Babylon Aya Yorgi'ye gelmelerini oneriyorum!!!

MERHABA,ONCELIKLE VAKIT AYIRDIGIN ICIN COK TESEKKUR EDERIM.BILIYORUM BU SIRALAR YENI ALBUM CALISMALARININ YOGUNLUGU ICERISINDESIN,NASIL GIDIYOR CALISMALAR?
Gayet guzel gidiyor, kayitlara basliyoruz. Bu sefer 1 degil tam 2 tane album geliyor,biri turkce biri ingilizce.

PEKI YENI ALBUMLERINDE DE DUETLER OLACAK MI?
Surpriz, dinleyince ogreniceksiniz :)

BU SIRALAR UNIVERSITE FESTIVALLERINDEN,YAZ SEZONUNUN ACILMASINDAN DOLAYI YOGUNSUN,PEKI BU YAZ PROGRAMIN NASIL?
Bu yaz da her zamanki gibi Babylon Cesme'deyim ancak tek bir farkla, Babylon bu yaz Aya Yorgi Koyu'nda olacak ve Kangroove ile Bodrum Mavi Bar'da olacagiz.Onun disinda ilk defa sana bomba bir haber veriyorum.(Kangroove hayranlari hazir olun!) Bu yaz Kangroove'da Babylon'da cikacak! Ben temmuz'un ikinci carsambasinda itibaren basliyorum,Kangroove ile de agustos'un ilk carsambasi basliyoruz.

BENIM MERAK ETTIGIM BIR SEY VAR,GITAR CALMAYI 1 SENE DE MI OGRENIP ROTTERDAM'A GITTIN?

Hayir,15 yasina kadar muzikle alakam yoktu.Skateboard benim her seyimdi.Daha sonra kaykayci bir cocugu gitar calarken gorunce dedeme zorla gitar aldirdim,ondan sonra da kendi kendime ogrendim.2-3 yaz boyunca Marmaris'te Mephisto isimli bir barda calardik.Ben gunduzleri bile sahneden inmezdim.Sahneye televizyonu ve vcr'i kurar, 12 saat boyunca ogretici videolarla calisirdim.Daha sonra da Rotterdam Konservatuari'na gittim.Muzik benim askim.Ben sevdigim seyin pesinden gidiyorum, benim icin onemli olan gittigim yer degil yolculugun ta kendisi.Gecmis gecmistir,gelecek de gelecek ama onemli olan ani yasamaktir.

TURKIYE'DEKI BIR COK KISIYE GORE COK FARKLI BIR SOUNDA SAHIPSIN.PEKI ASLA DENEMEM DEDIGIN BIR MUZIK TURU VAR MI?
Arabesk!babamin bir lafi vardir,oglum senin boyun kac dediginde oldugundan fazlasini soyleyemem, yani bir insan boyunu,yeteneklerini,neyi yapip yapmamasi gerektigini bilmelidir. Zaten onemli olan bir insanin mutlu olacagi seyleri yapmasidir.Illaki yeni bir seyler deneyecegim,sentez yapacagim diye arabeski denemem.

BU SIRALAR HAYRANLARIN ILGISI NASIL?

Son aylarda baya bir artti.Ben ise hala alisamadim bu duruma,zamanla hazmetmem lazim. Insanlar zamani hazmedemiyor.Onemli olan zamani yavas yavas hazmetmek,ona ayak uydurabilmek. Bir insanin benim albumumu alip dinlemesi,begenmesi,vakit ayirmasi ustune bir de para verip konserime gelmesi benim icin ekstrem bir durum.




DIGER BIR COK SANATCI GIBI MAGAZINSEL DEGILSIN.SENCE BIR SANATCININ OZEL HAYATIYLA GOZ ONUNDE BULUNMASI SANATININ ONUNE GECER MI?

Hayati yasayamiyorsan,rahat rahat davranamiyorsan bir manasi yok.Onemli olan hayatin tadini cikarabilmek.Insanlar bana sacini kes,sapkani cikar,vucudunu daha fazla sergile diyorlar ama ben bunlari yapmak istemiyorum.Ben kendimden ve bulundugum yerden cok memnunum,hicbir zaman onde ya 'wanna be' olmak istemiyorum.Sartlarin ve cevrenin musade ettigi surece boyle kalmak istiyorum. Ben bir sanatciyim,urun degil. Hic bir zaman urun oLmayacagim. Ben uretilen degil ureten, yazan,muzik yapan biri olacagim.



BIRAZ DA STILINDEN KONUSALIM :) HEP BU HARIKA TARZA SAHIP MIYDIN YOKSA SENIN DE BIR COK INSAN GIBI GARIP FAZLARIN OLDU MU HAYATTA?
Benim de oldu tabi,hayatimda en pisman oldugum donem Jay-Lal donemiydi. Adimdan,stilimden,kontrol edilmekten memnun degildim.Ben istedigimi yapamiyordum,insanlar benim ne yapacagima karar veriyordu.

PEKI GIYMEYI EN COK SEVDIGIN,ICINDE KENDINI EN RAHAT HISSETTIGIN SEYI SOYLER MISIN?
Aaa bak bu zormus,tek bir tane soylemek zorunda miyim?

SIRALA O ZAMAN :)
En cok sneakerlar! daha sonra t-shirt,sort,kot ve sapka!

ASLA GIYMEM DEDIGIN KIYAFET?
Tanga :) (Acikcasi bu cevap karsisinda cok sasirdim ve guldum ) Tabi ki de insanlar seviyordur,giyerler saygi duyarim ama ben sahsen asla! Onun disinda takim elbisenin icinde cok kasiliyorum,rahat hissetmiyorum,eger bir gun evlenirsem smokin giyecegimi sanmiyorum!

ILK SNEAKERLARINI HATIRLIYOR MUSUN?
Evet kipkirmizi bir cift nike! Swooshlari da beyazdi hatta.Onlarla kaymayi cok severdim!Onun disinda o siralar skateboard yaptigim icin etnies ayakkabilarim da vardi.

EVDE SNEAKERLARINI NERDE SAKLIYORSUN? ( BU SIRADA BENIM HAYALIMDE BIR ODA DOLUSU,BIRBIRINDEN FARKLI ONLARCA RENGARENK SNEAKER GORUNTUSU VAR,KENDIMI BIR AN SEKERCI DUKKANINDAKI COCUK GIBI HISSEDIP,HAYALLERDEN CIKIP KENDIME GELIYORUM :) )

Her yerde!Orda,burda,yatagin yaninda,ortalikta,ayakkabi dolabinda,her yerde! giyinme odamda da baya bi var.

EVDEN CIKARKEN DOLAP KARSISINDA COK VAKIT GECIRIR MISIN?HAZIRLANMAK NE KADAR VAKTINI ALIR?
3 dakika :) Konsere bile hazirlanirken 3 dakikayi gecmiyor.O an neyi gorup begenirsem,elime ne gecerse giyiyorum ve evden cikiyorum!

MUZIK DISINDA YAPMAKTAN HOSLANDIGIN SEYLER NELER?
Yemek yapmak!Muzikten sonra en cok sevdigim sey yemek yapmaktir.Yazin Cesme'de haftanin 3-4 gunu 20 kisilik Babylon grubu icin yemek yapiyorum. Herkes ne o gun ne yemek istedigini soyluyor ona gore gidip, malzemeleri alip yemek yapiyorum.

BENIM SORULARIM BU KADAR,VAKIT AYIRDIGIN ICIN GERCEKTEN COK TESEKKUR EDERIM!
Rica ederim :)

Bu arada,Bora'nin yeni sarkisi "Fırıl fırıl" in klibi yayinda!! Tek kelimeyle harika olmus! Ozellikle frizbiye bayildim :) izlemeden gecmeyin!
http://sanal-fm.com/archives/646



Bora'nin mukemmel yesil terminatorleri!

Bunlar da Bora'nin onceden cektigim sneakerlari!



17 comments:

Unknown said...

:) tebrik ederimm.
canlı izleme şansım olmuştu onu enerjisi yüksek ve her kuyafetine uygun ayakkabıları müthiş:)

ALIŞVERİŞ CİNİ said...

Çok eğlenceli bir röportaj olmuş, tebrikler :) Yeşil sneakerlar favorim!

une voguette said...

modarator cok tesekkur ederim canim,bir daha izleyen birakamiyor tam gaz devam :)

cinim sekerim cok merci evet ben de bayiliyorum yesillerine! onlarin bir de turunculari var ki ayri guzeller!

Unknown said...

Aman ne güzel bi söyleşi olmuş :) tanga giymezmiş hayatta bunu bile söletmişsin hahaha :) acar muhabir seni :)

*STYLEBOOM* said...

ya canım harikasın. çok güzel olmuş, sorular da cevaplar da nasıl samimi. bugün seni RTye boğucam

une voguette said...

mia!! booomm!! bitanesiniz cok tesekkur ederim :) bogun beni RT ye!!

Manolya said...

wooow nazlı şahane olmuş bu röportaj!
senin soruların ve onun cevapları da çok tatlı :)
süpersin valla!

Unknown said...

Bora, Fatih Erdemci'nin.... Ben Ölmeden Öncesi'ne gitar çalarken keşfettiğim ... güzide sanatçıdır.
Avrupa için yaptığın olay süperdi ama sanırım PR işi zayıf kaldı.
Nazlı, özür ...
Biraz Bora'ya iç dokmek oldu.

une voguette said...

mano, cok tesekkur ederim canim ,ilk roportajimdi elimden geldigince artik :)

vitrindeyiz, sorun degil tabiki de fikrinizi belirticeksiniz :)

Stil Direktoru said...

Güler yüzlüm enfes bir post olmuş bu, ayrıca blog için oh be diyorum anlarsın sen :)

une voguette said...

tesekkur ederim stilim direktorum ferahlik sayende geldi bloguma :)

AJece said...

Nazlı'cım tebrik ederim. Harika bir post olmuş !!!!

une voguette said...

cok tesekkur ederim ece'cim :)

diLay said...

hemen hemen aynı zamanlarda roportaj için görüşmemiz komik olmuş :) guzel sorular sormuşsun cok keyifli gectiğine eminim,bu arada ben ewini görme şansına sahip oldum gercekten sneakerlar heryerde dediği gibi ve cookk guzeller :)

une voguette said...

evet ben de komık buldum,tesekkur ederım senın adına da sevındım :)

Anonymous said...

Bora Uzer Hayranları için,

28 Temmuz Bu Akşam, Bora Uzer'in üye olduğu Kangroove Babylon Aya Yorgi - Çeşme. Bu grubun mükemmel sahne performansını kaçırmayın!

Anonymous said...

Bora Uzer Hayranları için,

28 Temmuz Bu Akşam, Bora Uzer'in üye olduğu Kangroove Babylon Aya Yorgi - Çeşme. Bu grubun mükemmel sahne performansını kaçırmayın!