Friday, March 19, 2010

camekan sokak

sonunda yaptim ama su postu hazirlamaya baslamak bile 3 haftami aldi!gecikme icin ozur diliyorum. veeee iste karsinizda, camekan sokak!!!

camekan sokak galata'da kule dibinde bulunan ici butiklerle dolu harika bir sokak.sirtinizi kulenin giris kapisina verdiginizde hemen karsinizdaki kahvenin(sanirim bir kahveydi :) ) yanindan girilen sokak. sokakaga girdiginizde ilk olarak dikkatinizi cekicek olan sag taraftaki PARIS&TEXAS olacaktir. ahmet baytar'in bu harika butiginde japonya'dan ve kore'den getirdikleri ozel tasarim elbiseler ve seker gibi takilar bulunuyor. elbiseler genellikle tasarimcilarin o pazarlar icin tasarladigi kiyafatler oluyor.eger kendinize her yerde bulunmayan ozel, orijinal bir elbise ariyorsaniz gitmeniz gereken yer paris&texas. ayrica ahmet bey'in verdigi haberlere gore paris&texas buyuyup yine galatada bulunan baska bir dukkana tasinacakmis.














yine camekan sokakta bulunan, ahmet baytar tasarimi sandeletlerin ve daha cok anadolu izleri tasiyan parcalarin satildigi baska bir yer ise ADEM VE HAVVA. ahmet baytar'in tasarladigi ve ozel, el yapimi harika sandaletlerin, suriyeden gelen pusilerin ve daha agirlikli otantik parcalarin satildigi bu butik ise sahibi derya hanimin soyledigine gore biraz konsept degistiriyormus. bence konsept degismeden, yaz gelmeden ve sandaletler bitmeden hemen birer tane edinmelisiniz! ayrica eskiden siparis uzerine yapilan bu sandaletlerden artik siparis alinmayacak, onun yerine daha cok topuklu ayakkabilar yapilacakmis.yeni yerlerinde yine ahmet baytar tasarimlarinin yaninda feyza zengin ve bilge koprulu tasarimlari da bulunacakmis.













paris&texas'in karsinida bulunan SECOND CHANCE ise ahu yagtu'nun vintage butigi. eskiden bebekte bulunan bu butik yaklasik 4 ay once camekan sokaga tasinmis. icerisi biraz kucuk olsa da christian lacroix gibi cok ozel tasarimcilarin elbiselerini bulabileceginiz bu butikte harika sapkalar da var!









seconda chance'in tam karsisinda ise LAL bulunuyor. ozel kemer tokalarinin, orijinal istanbul t-shirtlerinin satildigi bu butikte ise kece cantalar, kalpaklar, minik sus kaftanlar, ozel deri kemerler ve yazmalar var. aslinda cok ozel bir parca var ki bir turlu alamiyorum, cunku satilik degil! ilk goruste asik oldugum asker ceketini giyer giymez ustume cuk diye oturmus olsa da satmadiklari icin bir turlu benim olamiyor :( ama t-shirtlerine karsi koyamayacaginiza eminim! (not:gittigim gun lal kapali oldugundan dolayi fotograflarini cekemedim, burada bulanan lal fotograflari, kendi websitesinden alinmadir)





camekan sokak'in tanitacagim en son butigi ise LASTIK PABUC. can soylu'nun arkadasi deniz karaman ile agustos 2009 'da actigi bu butik turkiye'nin ilk ve tek sneaker butigi olma ozelligini tasiyor. nike, superga,balenciaga,creative recreation,alife,pierre hardy ve givenchy gibi degisik markalari bulacaginiz bu butikte ayrica, kiyafetlerin yani sira, marc jacobs cantalar, kemerler, casio saatler, incase laptop cantalari ve spitfire gozlukleri de satiliyor. uzun suredir can bey'in aklinda bulunan bu proje sonunda kurumsal hayati birakip hayallerinin pesine dusmesiyle baslamis.2005'ten beri dusundugu ama bir turlu kalkisamadigi cocukluk hayalini en sonunda baska biri yapmadan can bey hayata gecirmis. eski bir matbaa olan bu dukkani 2-3 aylik tadilattan sonra lastik pabuc'a donusturmus. butigin designini ve iceride kullanilacak malzemelerine de kendisi karar vermis. bir sneakerhead icin sekerci dukkani olan bu harika butikte hayallerinizin sneakerini bulabileceginize eminim. can bey ayrica, nike in kisaca aciklarsak "kendi ayakkabini kendin tasarla" projesi olan nike i.d. ile bir proje yapmak istediklerini ancak nike'in turkiye yetkilerinin bazi burokratik ve hukuksal sorunlardan dolayi bu projeyi yapamayacaklarini soyluyor.sneakerlari ise can bey sezonlarda kendisi gidip yurtdisindan siparis veriyor.lastik pabuc'un websitesine bayildigimi ve online siparis verebileceginizi de soylemeden gecemeyecegim!











yardimlari icin sayin ahmet bey,derya hanim ve can bey'e cok tesekkur ederim!
ayrica canim munu'cugumun yardimlari olmasa bu cekim de olamazdi!! cok tesekkur ederim munu!!

2 comments:

Chilek said...

çok çok beğendim, hemen gitmek istiyorum:))

une voguette said...

tesekkur ederim :) blogundan anladigima gore sen de fotograf cekmeyi cok seviyorsun o yuzden hemen gitmeni oneririm! hem sokagin kendisi hem de bulundugu bolge fotograf cekmek icin birebir!